Πώς να ξεπεράσεις ένα χωρισμό αν πραγματικά το θέλεις!

Author:

Category:

Η πόρτα έκλεισε πίσω σου και ο ήχος από τα βήματά  του/της ήδη έσβηνε στο βάθος του διαδρόμου…

Κι εσύ μόνος/η πλέον σε ένα άδειο σπίτι να αναρωτιέσαι πως και γιατί η κατάσταση έφτασε σε αυτό το σημείο…

Το καταλαβαίνω. Το έχω ζήσει. Ο χωρισμός πονάει και ψάχνεις έναν τρόπο για να τον ξεπεράσεις. Και μπορώ να σου εγγυηθώ ότι μπορείς να βρεις πώς να ξεπεράσεις το χωρισμό μέσα από τις γραμμές αυτού του άρθρου.

Αν πάλι πιστεύεις ότι η σχέση με την πρώην σου αξίζει μία ακόμα ευκαιρία εδώ θα βρεις τρόπους που οδηγούν στην επανασύνδεση.

Πώς να ξεπεράσεις ένα χωρισμό

Έχεις αποφασίσει ότι θέλεις να προχωρήσεις. Θέλεις να ξεπεράσεις το χωρισμό και είσαι σίγουρος για αυτό.

Οι συμβουλές που θα δεις παρακάτω απευθύνονται σε όλους τους άντρες και τις γυναίκες που έχουν ξεκαθαρίσει απόλυτα ότι η σχέση με τον/την πρώην τους ανήκει στο παρελθόν.

Να λοιπόν τι πρέπει να κάνεις:

Άφησε την/τον πρώην σου στην ησυχία της.

Αν έχεις πραγματικά αποφασίσει να πεις στον εαυτό σου πως «θέλω να ξεπεράσω το χωρισμό», το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να αποφύγεις οποιαδήποτε επαφή με την πρώην σου (δες: μηνύματα χωρισμού που δεν πρέπει να στείλεις. Σε διαφορετική περίπτωση το μόνο που θα καταφέρεις είναι να προκαλέσεις στον εαυτό σου περισσότερο πόνο, ξύνοντας πληγές του παρελθόντος.

Πρέπει να διαβάσεις  Επανασύνδεση Ζευγαριού Μετά Από Χωρισμό - Υπάρχει Τρόπος Άμεσα!

Μάθε από τα λάθη σου

Προφανώς για να φτάσει μια σχέση στο τέλος της υπήρχαν κάποια λάθη. Κι ακόμα κι αν είναι δύσκολο κάποιες φορές να το αντιληφθούμε σπάνια έχει μόνο ένας ολόκληρο το μερίδιο ευθύνης για αυτά.

Το να εντοπίσεις και να παραδεχθείς τα λάθη σου δεν είναι αδυναμία. Αντίθετα θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις το χωρισμό και το παρελθόν και θα σε κάνει πιο δυνατό για τα καλύτερα που έρχονται.

Υιοθέτησε καλές συνήθειες

Το να φροντίσεις τον εαυτό σου θα σου προσφέρει μεγάλη βοήθεια. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στο «πως ξεπεράσω ένα χωρισμό». Πρόσεξε τη διατροφή σου, το σώμα σου, την εμφάνισή σου. Βρες καινούργια ενδιαφέροντα.

Πρέπει να διαβάσεις  Χωρίσαμε αλλά θέλει να μιλάμε: Θετικό σημάδι ή τρόπος να με ξεπεράσει;

Κι όλα αυτά

 • Θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα
 • Θα σου χαρίσουν αυτοπεποίθηση
 • Θα σε κάνουν πιο ελκυστικό/η

Φλέρταρε

Κάποια στιγμή θα πρέπει να μπεις ξανά στο παιχνίδι του φλερτ. Και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να το κάνεις. Μπορείς να δοκιμάσεις να μπεις σε ομάδες στις οποίες θα γνωρίσεις κόσμο, να ζητήσεις τη βοήθεια από φίλους σου, ή να κάνεις μια εγγραφή σε αντίστοιχα site στο Internet.

Πρέπει να διαβάσεις  Σχέσεις: Για ποιους λόγους φτάνουμε στον χωρισμό;

Τι γίνεται τώρα αν η σχέση που είχες με τον/την πρώην σου ήταν ξεχωριστή; Αν πιστεύεις ότι αυτή είναι η μοναδική γυναίκα ή ο μοναδικός άνδρας της ζωής σου;

Αν θέλεις να σώσεις αυτή τη σχέση φέρνοντάς την και πάλι πίσω στην αγκαλιά σου;

Θα πρέπει πρώτα να αποφύγεις ορισμένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι άντρες και οι γυναίκες  στην προσπάθεια να φέρουν πίσω την/τον πρώην τους.

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις

 • Μην της κάνεις συνέχεια κλήσεις και στέλνεις 20 μηνύματα μέσα στη μέρα.
 • Μην απολογείσαι για ότι λάθος πιθανών έχεις κάνει και μη ζητάς συγγνώμη
 • Σταμάτα να συχνάζεις σε γνωστά μέρη προσπαθώντας να την πετύχεις
 • Μην την παρακαλάς να σε δεχθεί πίσω ορκιζόμενος ότι πρόκειται να αλλάξεις
 • Μην την παρακολουθείς είτε από το Facebook είτε περιμένοντας να φανεί από τη γωνία του σπιτιού της

Τι πρέπει να κάνεις αν θέλεις τον/την πρώην σου πίσω

Ξέρεις αν κοιτάξεις γύρω σου θα δεις ότι η επανασύνδεση δεν είναι ο μύθος που κάποιοι πιστεύουν. Στην πραγματικότητα έχεις πολλές πιθανότητες να κάνεις και πάλι δική σου τον άνθρωπο που σημαίνει για εσένα τελικά τα πάντα.

Πρέπει να διαβάσεις  Χωρισμός: 10 Τρόποι να ξεπεράσεις τον πρώην σου

Είναι πολλοί αυτοί που το έχουν καταφέρει πριν από εσένα. Ακόμα και κάτω από τις πιο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Ξέρω πολλούς άντρες και γυναίκες που χώρισαν άσχημα – ακόμα και μετά από απιστία (δες: επανασύνδεση μετά από απιστία). Και όλοι αυτοί όχι μόνο κατάφεραν να κερδίσουν πίσω τον/την πρώην τους, αλλά κάνοντας τα σωστά βήματα μπόρεσαν να χτίσουν μαζί του/της μια καινούργια πολύ καλύτερη σχέση. Μια σχέση που πλέον στηρίζεται σε σταθερότερες βάσεις, μια σχέση με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και περισσότεροι πάθος.

Πρέπει να διαβάσεις  Χωρισμός: 8 λάθη αμέσως μετά που κάνουν ζημιά!

Ένα μεγάλο κομμάτι από τη μέθοδο επανασύνδεσης στηρίζεται στο να καταφέρεις να αντιστρέψεις τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθει για εσένα η/ο πρώην σου, αντικαθιστώντας τα στην ουσία με θετικές αναμνήσεις.

Ακούγεται απλό. Είναι απλό. Αρκεί να γνωρίζεις πώς να το κάνεις.

Και μπορείς να είσαι σίγουρος ότι μετά από μια τέτοια διαδικασία θα είναι αυτή που θα σου ζητάει μια δεύτερη ευκαιρία. Η δουλειά έχει γίνει. Από άλλους πριν από εσένα για εσένα.

Σου μένει μόνο να ακολουθήσεις τα απλά βήματα της μεθόδου επανασύνδεσης για να φέρεις τον/την πρώην σου πίσω σε εσένα και να φτιάξεις μαζί του/της μια καινούργια σχέση. Μια καλύτερη σχέση!

Νίκος Ανδρέου
Νίκος Ανδρέου
Ο Νίκος Ανδρέου είναι γνωστός συγγραφέας και εξειδικευμένος relationship coach, που ασχολείται με τα ζητήματα των σχέσεων τα τελευταία 15 χρόνια. Στόχος του είναι να βοηθήσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορεί, να βρουν την πραγματική αγάπη και να ζήσουν την ευτυχισμένη ζωή, που θέλουν και αξίζουν.

Related Posts

περισσότερο
  Πρέπει να διαβάσεις  Χωρισμός Μετά Από Δέκα Χρόνια Σχέσης

  Ερωτικές Προβλέψεις Ιουνίου 2020

  Είσαι έτοιμος να μάθεις τι σου επιφυλάσσει ο Ιούνιος στα ερωτικά; Η αρχή του γίνεται αυτόν το μήνα και οι εκπλήξεις φαίνεται πως είναι...

  Ελεύθερη σχέση: Πότε την έχεις και ποια τα όρια της;

  Η ελεύθερη σχέση είναι ένας ιδιαίτερος τύπος ερωτικής επαφής, με μία σχετική αποκλειστικότητα. Είναι κάτι όμως που σε καλύπτει και αν ναι πότε την...

  Στάσεις σε καναπέ για εγγυημένους οργασμούς

  Οι στάσεις στον καναπέ είναι το next level στο σεξ και μπορείς να γίνεις δάσκαλος ή δασκάλα σε αυτές διαβάζοντας πως να τις κάνεις...

  Φλερτ με τα μάτια

  Το φλερτ με τα μάτια, είναι η πρώτη οπτική επαφή που δείχνει αν κάτι θα πάει καλά ή όχι. Μάθε τη λειτουργία του βλέμματος...

  Τι ερεθίζει το κάθε ζώδιο

  Το κάθε ζώδιο έχει διαφορετικά γούστα στον έρωτα και το κρεβάτι. Μάθε τι ακριβώς το ερεθίζει και το φτιάχνει, ώστε να δεις τη συμβατότητα...

  Πώς Να Κάνω Καλό Κρεβάτι

  Το καλό κρεβάτι σημαίνει σεξ με αντοχές και διάρκεια. Μάθε όλα τα μυστικά για να απογειώσεις στα ύψη την ηδονή και να έχετε πολλούς...
  Mini Cart 0

  Το καλάθι είναι άδειο.

  Wishlist 0
  Continue Shopping