Οι 5 κανόνες μιας υγιούς σχέσης. Τους ακολουθείς?

Author:

Category:

Σχέσεις! Ένα πραγματικά τεράστιο θέμα που θέλοντας και μη, κάποια στιγμή θα ασχοληθείς με αυτό γιατί βλέπεις…ο άνθρωπος από την φύση του δεν μπορεί να παραμείνει για πάρα πολύ καιρό μόνος του.

Έχουμε ανάγκη την συντροφικότητα, έχουμε ανάγκη την αγάπη, το πάθος, την επικοινωνία, να νιώθουμε ασφάλεια ηρεμία δίπλα στον/στην σύντροφό μας.

 

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε 5  σημεία κλειδιά για μια πραγματικά υγιή σχέση. Αυτά τα σημεία είναι απολύτως συνδεδεμένα μεταξύ τους και αν κάποιο από αυτά είναι αδύναμο, πιθανότατα να επηρεάσει και τα υπόλοιπα και η ισορροπία να χαθεί. Δώσε προσοχή λοιπόν.

    Η σχέση θέλει προσοχή και προσπάθεια

 

Να δίνεις πάντα προσοχή στην σχέση σου. Ο σύντροφός σου θέλει να αισθάνεται ότι για εσένα αυτή η σχέση είναι σημαντική, αυτός, είναι σημαντικός. Να θυμάσαι ότι στην ζωή μας πάντα ότι αφήσουμε, θα μας αφήσει για αυτό λοιπόν μην θεωρείς ποτέ την σχέση σου δεδομένη. Μην αδιαφορείς για αυτήν, γιατί πιθανότατα να έρθει ή ώρα που θα πληρώσεις το τίμημα.

Πρέπει να διαβάσεις  6+1 λάθη που κάνεις στο ραντεβού και διώχνουν τους άντρες

 Η αγάπη λύνει προβλήματα

Η σχέση στηρίζεται στην αγάπη. Σωστά? Χρησιμοποίησε λοιπόν την αγάπη για να λύσεις τα όποια προβλήματα που υπάρχουν. Βλέπεις…μέσα  από την αγάπη τα πράγματα φαίνονται πολύ διαφορετικά τις περισσότερες φορές.

Η επικοινωνία είναι σημαντική

Είναι σημαντικό να λες αυτό που αισθάνεσαι. Να αναφέρεις κάτι που σε στεναχωρεί και σου χαλάει την διάθεση. Υπάρχουν μικρά(αλλά και μεγάλα) πραγματάκια που χωρίς να το καταλάβουμε, καταστρέφουν την σχέση μας όταν δεν τους δίνουμε σημασία. Όταν δεν τα συζητάμε με τον σύντροφό μας.

Πρέπει να διαβάσεις  Αξιοπρέπεια και χωρισμός: Πώς θα τα πετύχεις;

Μην περιμένεις το ταίρι σου να μαντέψει τι είναι αυτό που σε προβληματίζει. Πες του το. Πες το καθαρά και να είσαι σίγουρος/η ότι η λύση μπορεί να είναι  Πολύ πιο απλή από ότι φαντάζεσαι

Η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη

 

Εμπιστοσύνη! Μια τόσο παρεξηγημένη έννοια! Δυστυχώς πολλοί πιστεύουν ότι η εμπιστοσύνη έχει να κάνει κυρίως με το πώς συμπεριφέρεται ο σύντροφός μας. Έχει να κάνει με τις αφορμές που μας δίνει ώστε να τον/την εμπιστευτούμε ή όχι!

Πρέπει να διαβάσεις  Πώς να κατακτήσεις έναν άντρα Ζυγό: Παιχνίδι ομορφιάς και γοητείας!

Το παραπάνω είναι 100% λάθος! Η εμπιστοσύνη αγαπητοί αναγνώστες έχει να κάνει με εμάς. Με το πόσο καλά νιώθουμε για αυτό που έχουμε, με την αυτοπεποίθηση που διαθέτουμε σαν άτομα ή όχι.

Η ζωή μας πέρα από την σχέση μας

 

Έχεις μια σχέση, την θεωρείς σημαντική και να σου πω κάτι? Καλά κάνεις. Είναι σημαντική και πρέπει να την θεωρείς σημαντική για να πηγαίνει καλά. Όμως η ζωή σου δεν είναι μόνο αυτή η σχέση. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που σου αρέσουν να κάνεις. Πράγματα που είναι πέρα από την σχέση που έχεις.

 Είναι πολύ συχνό λάθος. Υπάρχουν πολλοί άντρες και γυναίκες που μπαίνουν μέσα σε μια σχέση και ξαφνικά σταματάνε να έχουν ζωή. Ξαφνικά δεν υπάρχει τίποτε άλλο πέρα από τον σύντροφό τους και δυστυχώς αυτό είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει προβλήματα.

Προσπάθησε να διαχωρίσεις τα πράγματα. Από την μια έχεις μια σχέση που την θέλεις πραγματικά και φυσικά πρέπει να δίνεις προσοχή σε αυτήν, από την άλλη όμως έχεις την ζωή σου, το πρόγραμμά σου, τις συνήθειες που αγαπάς. Που αγαπούσες πριν από αυτή την σχέση και που πιθανότατα έχεις παραμελήσει.

Πρέπει να διαβάσεις  Μην είστε Απαιτητικός και Εξαρτημένος: Πάρτε τον έλεγχο!
Πρέπει να διαβάσεις  Γνωμικά για μια Ευτυχισμένη Σχέση!

Προσπάθησε λοιπόν να τα συνδυάσεις όλα και φυσικά δέξου ότι θα κάνει το ίδιο και ο/η σύντροφός σου

Xorismos Team
Xorismos Team
Η συντακτική ομάδα του xorismos.gr αποτελείται από ειδικούς σε ζητήματα σχέσεων και spin doctors του έρωτα. Στόχος τους είναι να προσφέρουν χρήσιμες απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα και απορίες γύρω από τις σχέσεις, αλλά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Related Posts

περισσότερο

  Τι ερεθίζει το κάθε ζώδιο στην καθημερινότητα του

  Τα ζώδια λένε πολλά, όχι μόνο για τον χαρακτήρα μας, αλλά και για τις προτιμήσεις μας στο σεξ. Έφτασε η ώρα να μάθεις τι...

  Ο απόλυτος οδηγός για σεξ μέσα στο αυτοκίνητο

  Το σεξ στο αυτοκίνητο είναι κάτι που το κάνουν πολλά ζευγάρια. Δες πως να το κάνεις σωστά με τον φίλο σου χωρίς κινδύνους! Πέρα από...

  Νάρκισσος και απιστία: Γιατί το κάνει;

  Ένας νάρκισσος είναι πιθανό να προβεί σε απιστία μόνο κάτω από κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις. Τι περισσότερες φορές υπαίτια είναι ο φόβος και το άγχος...

  Μπορεί να ερωτευτεί ένας νάρκισσος;

    Ένας νάρκισσος για κάποιος είναι ένας άνθρωπος που αδυνατεί να ερωτευτεί γιατί αγαπά μόνο τον εαυτό του. Είναι όμως αυτή η αλήθεια; Ο νάρκισσος είναι...

  Πώς να τον ξεπεράσω γρήγορα και ανώδυνα;

  Το να ξεπεράσεις έναν άντρα δεν είναι πάντα το πιο εύκολο πράγμα, ειδικά εάν σε πλήγωσε με τα λόγια του. Έφτασε η ώρα όμως...