Πώς να δείχνετε Ελκυστικοί με τη Γλώσσα του Σώματος: Οδηγός για Αρχάριους

Πως να γίνεις πιο ελκυστικός;
Μάθε πως να γίνεις πιο ελκυστικός στις γυναίκες

«Το πιο σημαντικό στην επικοινωνία είναι αυτό που δεν ακούγεται».
Peter F. Drucker

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι λέξεις έχουν πανίσχυρα μηνύματα. Αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι τα κρυφά μηνύματα που στέλνει το σώμα σας. Το να κατανοήσετε και να εξοικειωθείτε με αυτή τη δεύτερη γλώσσα είναι η πιο σημαντική αλλαγή που μπορείτε να κάνετε τόσο στην επαγγελματική όσο και την ερωτική σας ζωη.

Το να βγάζετε αυτοπεποίθηση μέσω της γλώσσας του σώματός σας αλλάζει τον τρόπο που σας αντιλαμβάνονται οι γύρω σας. Θα εμπνέετε περισσότερο σεβασμό και εκτίμηση, ενώ παράλληλα θα σας εμπιστεύονται ευκολότερα. Ακόμα και να είστε αγχωμένοι μέσα σας, θα φαίνεστε χαλαροί και άνετοι.

Δεν είπε κανείς ότι είναι εύκολο – οι ηθοποιοί περνούν χρόνια προσπαθώντας να τελειοποιήσουν τη μη – λεκτική επικοινωνία τους για να εκφράσουν τις κατάλληλες λέξεις και συναισθήματα. Την εποχή του βουβού κινηματογράφου μπορούσαμε να καταλάβουμε ξεκάθαρα τι ήθελε να πει ο Charlie Chaplin. Με την καλή εξάσκηση θα μπορείτε και εσείς να γοητεύσετε και να διασκεδάσετε την παρέα σας, χωρίς καν να χρειαστεί να ανοίξετε το στόμα σας.

Κρατηθείτε στο ύψος σας. Μην καμπουριάζετε. Η πολυετής πείρα στο Diablo και το Quake δε βοηθάνε βέβαια, αλλά χρειάζεται εξάσκηση.

Κρατήστε ψηλά το κεφάλι. Να κοιτάτε ευθεία μπροστά και αποφύγετε να κοιτάτε το πάτωμα.

Κρατήστε τους ώμους πίσω και κάτω. Αυτό δείχνει ότι είστε χαλαροί και άνετοι.

Χαλαρώστε τους Ώμους σας. Σηκώστε τους ψηλά και αφήστε τους να πέσουν φυσικά στη θέση τους.

Μη σταυρώνετε τα πόδια σας ή τα χέρια σας. Η κλειστή γλώσσα του σώματος δείχνει αμυντική στάση, σα να προστατεύετε τον εαυτό σας. Σκεφτείτε, όταν κάποιος θυμώνει τι κάνει αμέσως? Επίσης, επειδή τείνουμε να αντιγράφουμε τη γλώσσα του σώματος του συνομιλητή μας, αν εμείς δεν είμαστε χαλαροί, τότε δεν μπορεί να χαλαρώσει και αυτός.

Αποφύγετε να γέρνετε προς τα εμπρός για να μιλήσετε στις γυναίκες. Πλησιάζοντας πολύ κοντά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δείχνει αρκετά επιθετικό. Κρατήστε απόσταση και μιλήστε δυνατότερα (από το δράφραγμά σας). Αν υπάρχει περιορισμένος χώρος δοκιμάστε να ακουμπήσετε πάνω σε κάτι, αντί να γέρνετε αμήχανα.

Κρατήστε το ποτό σας στο πλάι. Όταν βρίσκεστε σε ένα πάρτυ, ή ένα μπαρ, τίποτα δε δείχνει περισσότερη αμηχανία από το να κρατάτε σφιχτά το ποτό στο στήθος σας. Όταν δεν πίνετε κρατήστε πάντοτε το ποτήρι σας κάτω και πλάι σας.

Βγάλτε τα χέρια από τις τσέπες σας. Αν πρέπει ντε και καλά να βάλετε τα χέρια σας κάπου δοκιμάστε τις πίσω τσέπες του παντελονιού σας, με τους αντίχειρες προς τα έξω. Έτσι δείχνετε μια ανοιχτή στάση του σώματός

Πρέπει να διαβάσεις  Επιτυχία στις γυναίκες: 3 +1 πράγματα που πρέπει να μάθεις

Κινηθείτε πιο αργά και στοχευμένα. Οι σπασμωδικές κινήσεις τρομάζουν τους γύρω σας. Ο άντρας που περπατεί και μιλά με τρόπο εκπέμπει αυτοπεποίθηση.

Μιλήστε με τα Χέρια σας. Χρησιμοποιείστε τα χέρια σας για να δώσετε περισσότερη έμφαση και πάθος στα λεγόμενά σας. Το να έχετε τα χέρια σας κολλημένα πάνω σας δείχνει αμηχανία. Απλά προσοχή, μην κάνετε χειρονομίες στο πρόσωπο των άλλων – κρατήστε τα χέρια σας λίγο χαμηλότερα από το ύψος του στήθους.

Εξαλείψτε νευρικά τικ και κακές συνήθειες. Αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας, να σκαλίζετε της μύτης σας, να τρώτε τα νύχια σας και να κουνάτε νευρικά το πόδι σας. Αποσυντονίζουν το συνομιλητή σας και δείχνουν την αμηχανία σας.

Παρακολουθήστε τους γύρω σας. Παρατηρήστε τον τύπο που μιλάει στις κοπέλες και δείτε τις κινήσεις του. Κρατήστε σημειώσεις για τις εκφράσεις του προσώπου του, τις κινήσεις των χεριών του και τη στάση του σώματός του. Παρόμοια, δώστε προσοχή στη γλώσσα του σώματος ηθοποιών του Hollywood όταν δίνουν συνέντευξη.

Ασκήσεις:

Δείτε στη συνέχεια μερικές ασκήσεις για να αποκτήσετε ένα σωστό και υγιές στήσιμο σώματος που εκπέμπει αυτοπεποίθηση. Στην αρχή μπορεί να σας φαίνεται λίγο περίεργο, αλλά με τον καιρό θα το συνηθίσετε.

Ασκήσεις Κορμού και Πλάτης

Κάμψεις, μονόζυγο, deadlifts και κοιλιακοί αποτέλούν το βασικό κορμό ασκήσεων για  τους μυς που είναι υπεύθυνοι για την καλή στάση του σώματος.

Η τεχνική του Τοίχου

Ακουμπήστε με την πλάτη σας στον τοίχο. Κοιτάξτε ευθεία, χαλαρώστε το πάνω μέρος του σώματός σας και ανοίξτε τα πόδια σας στο ύψος των ώμων σας. Σε αυτό το σημείο οι φτέρνες σας, οι ώμοι σας και το κεφάλι σας θα πρέπει να ακουμπάνε στον τοίχο. Διορθώστε τη στάση σας και προσπαθήστε να χαλαρώσετε

Το αόρατο σκοινί

Χαλαρώστε το σώμα σας ενώ παραμένετε όρθιοι. Με το ένα χέρι αγγίξτε την κορυφή του κεφαλιού σας. Τώρα σκεφτείτε ότι προσπαθείτε να τραβήξετε το σώμα σας προς τα πάνω. Έπειτα, αφήστε τους ώμους να πέσουν φυσικά στη θέση τους, ενώ βγάλτε έξω το στήθος

Πειραματιστείτε με τις αλλαγές στη στάση του σώματος σας και δείτε σιγά σιγά πώς θα αλλάξει και η στάση των άλλων απέναντι σας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here