Γράφει ο Νίκος Ανδρέου: ειδικός σε θέματα χωρισμού και επανασύνδεσης

Ανακούφιση! Τουλάχιστον στην πρώτη σκέψη. Σε χώρισε. Δεν σου έκλεισε όμως ποτέ εντελώς την πόρτα. Σκέφτεσαι Θέλει να μιλάμε!”. Μπορείτε να είσαστε φίλοι.

Στις επόμενες γραμμές θα σου εξηγήσω γιατί η παραπάνω συμπεριφορά είναι μια χαρά για αυτόν/η .

Όχι όμως και για εσένα!

Ακόμα και αν μοιάζει ανακουφιστικό το γεγονός ότι σου αφήνει ένα μικρό παράθυρο έτσι ώστε να υπάρχεις στη ζωή του/της, να επιδιώξεις ενδεχομένως να ξαναείστε μαζί, τίποτα καλό δεν πρόκειται να βγει από αυτή την ιστορία.

Θα γίνω ίσως λίγο σκληρός, αλλά το παρακάτω είναι κάτι που πρέπει να ακούσεις. Πόση εκτίμηση θα είχες για κάποιον που του δίνεις τα ψίχουλα που σου περισσεύουν, τα αποφάγια σου αν θέλεις και αυτός τα δέχεται;

Ο/η πρώην σου δεν έχει τίποτα να χάσει.

Αντίθετα μπαίνει σε μία κατάσταση που έχει για αυτόν πολλά πλεονεκτήματα. Πριν προχωρήσω όμως θα ρέπει να ξεκαθαρίσω τι ακριβώς σημαίνει ο /η πρώην μας να θέλει επαφές.

Πρέπει να διαβάσεις  Είναι δυνατή η επανασύνδεση μετά από απιστία?

Επαφές λοιπόν σημαίνει ότι μπορεί να θέλει να επικοινωνείτε με κάποιο τρόπο. Αυτό μπορεί να γίνεται μιλώντας στο τηλέφωνο, στέλνοντας μηνύματα (δες εδώ: μηνύματα χωρισμού που δεν πρέπει να στείλεις)  με οποιοδήποτε τρόπο. Από το τηλέφωνο, από το Facebook, μέσω email. Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να σου ζητήσει να βγείτε για καφέ. Ακόμα και να έχετε σεξουαλικές επαφές.

Τι σημαίνει τώρα μια τέτοιου είδους αντιμετώπιση για εσένα και για αυτόν/αυτήν;

Θα το πω όσο πιο απλά γίνεται. Εσύ μένεις κολλημένος, αγκιστρωμένος στον/στην πρώην σου. Την ίδια στιγμή αυτός έχει την ευκαιρία να σε ξεπεράσει σιγά – σιγά. Σταδιακά. Ομαλά.

Με άλλα λόγια αυτός/η είναι βολεμένος σε μια κατάσταση στην οποία δεν έχει απολύτως τίποτα να χάσει. Μια κατάσταση στην οποία έχει αυτό που θέλει, χωρίς πίεση και την οποία μπορεί να τελειώσει οποιαδήποτε στιγμή θελήσει χωρίς ουσιαστικό κόστος για αυτόν/ην.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με εσένα.

Η εμπειρία όλων όσων μπήκαν σε μια κατάσταση του τύπου «χωρίσαμε αλλά θέλει να μιλάμε» ή χωρίσαμε αλλά θέλει να είμαστε φίλοι» δείχνει ότι πρόκειται για μία δυσάρεστη εμπειρία που δεν καταλήγει πουθενά. Μόνο σε περισσότερη θλίψη. Σε περισσότερο πόνο.

Είμαι σίγουρος ότι ξέρεις από την αρχή ότι το να είσαι απλά φίλος με αυτόν που χώρισες, ακόμα και φίλος με πλεονεκτήματα δεν σε καλύπτει στην πραγματικότητα.

Πρέπει να διαβάσεις  Χωρισμός: Πώς θα φτάσεις στην επανασύνδεση;

Δεν θέλεις απλά να «μιλάτε» με τον/την πρώην σου.

Ακόμα και υποσυνείδητα αυτό που επιδιώκεις είναι μια ευκαιρία για επανασύνδεση. Είμαι ξεκάθαρος. Τα μυστικά της επανασύνδεσης είναι αντίθετα σε τέτοιες καταστάσεις.

Τώρα η απόφαση είναι στα χέρια σου καθώς οι παρακάτω επιλογές απλώνονται μπροστά σου:

Θα αρκεστείς στα ψίχουλα;

Θα τον ξεπεράσεις και θα προχωρήσεις μπροστά;

ή

Θα επιδιώξεις την επανασύνδεση με ένα τρόπο που πραγματικά λειτουργεί.

Η απόφαση είναι δική σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις κι εσύ είναι να εγγραφείς στη λίστα παρακάτω και να κατεβάσεις τον δωρεάν οδηγό με τα μυστικά της επανασύνδεσης.