Θέλω τον/την πρώην μου πίσω: Πώς θα τον/την κάνω να γυρίσει;

0
92338
τον θέλω πίσω
τον θέλω πίσω

Πιθανόν να το έβλεπες να έρχεται εδώ και  πολύ καιρό, πιθανόν σε έπιασε απροετοίμαστη/ο. Όπως και να έχει, είτε από κοντά είτε μέσω τηλεφώνου το τέλος ήρθε κάπως έτσι:

“Θέλω να χωρίσουμε, δεν μπορεί να πάει παραπέρα” 

“χρειάζομαι χρόνο για να σκεφτώ”

“ίσως πρέπει να μείνουμε για λίγο χώρια”

“Τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά. Κάτι έχει αλλάξει”

«Δεν θέλω να είμαι μαζί σου πια. ».

«Δεν νιώθω ερωτευμένη/ος. ».

Συνήθως η στιγμή εκείνη είναι σαν μια πολύ δυνατή γροθιά στο στομάχι μας. Με μια μικρή φράση , ξαφνικά, γκρεμίζεται ότι έχεις χτίσει μέσα στο μυαλό σου.

Τα χάνεις.

Σκέφτεσαι ότι από αύριο όλα θα είναι διαφορετικά. Χειρότερα. Πανικός, Στεναχώρια, απελπισία είναι μερικές λέξεις που μπορεί να περιγράφουν την ψυχολογία σου.

Πώς γίνεται σε στιγμή στην άλλη να άλλαξαν όλα;

Δεν έχεις διάθεση για τίποτα και αυτό το τεράστιο γιατί… βρίσκεται συνεχώς μέσα στο μυαλό σου. Πραγματικά σε τρελαίνει η ιδέα ότι δεν είσαι πια μαζί με τον άνθρωπό σου.

Τον/την θέλω πίσω. Τι πρέπει να κάνω; Πως θα γυρίσει πίσω; Πως θα κερδίσω πίσω το ταίρι μου… αναρωτιέσαι. Ίσως να σκέφτεσαι απαισιόδοξα και να πιστεύεις ότι τώρα τελείωσαν όλα. Αποκλείεται να γυρίσει πίσω ο/η πρώην μου.

Μιλήσαμε με τον Κύριο Νίκο Ανδρέου , ειδικό σε θέματα χωρισμού και επανασύνδεσης. Τα βιβλία του Νίκου Ανδρέου έχουν βοηθήσει τα τελευταία 6 χρόνια περισσότερους από 5000 άνδρες και γυναίκες να πετύχουν επανασύνδεση. Μπορείς να θέλεις να κατεβάσεις το εντελώς δωρεάν βιβλίο του στο παρακάτω Link:

Κατέβασε εδώ το δωρεάν βιβλίο του Νίκου Ανδρέου

 

Ο Κύριος Ανδρέου μας είπε:

”Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες σχέσεις μπορούν να διασωθούν. Στατιστικά υπάρχουν περίπου 80% πιθανότητες να πετύχει κάποιος επανασύνδεση αν φυσικά ακολουθήσει μια λογική θετική προς αυτή την κατεύθυνση. Δυστυχώς οι περισσότεροι κυρίως λόγω του πανικού που τους κυριεύει, κάνουν τις αντίθετες ενέργειες από αυτές που πρέπει. Μερικά Παράδειγμα:

  • Ασταμάτητα τηλέφωνα και μηνύματα.
  • Γενικότερα, διαρκής πίεση
  • Παρακαλούν τον την πρώην να γυρίσει πίσω
  • Προκαλούν μεγάλο τσακωμό και ένε λόγια που είναι δύσκολο να ξεχάσει κάποιος .
  • Λένε πόσο σημαντικός/η είναι για αυτούς πιστεύοντας ότι έτσι θα μαλακώσει
  • Ζητάνε διαρκώς συγνώμη και αναφέρουν ότι θα αλλάξουν ακόμα και αν δεν φταίνε σε τίποτε

Ασχολούμαι πάνω από μια δεκαετία με το ζήτημα του χωρισμού. Τίποτε από τα παραπάνω δεν έχει αποτέλεσμα. Ίσα, ίσα, οι παραπάνω ενέργειες φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα και απομακρύνουν τον/την πρώην.

Το ζήτημα δεν είναι να τον/την κάνεις να γυρίσει πίσω σε εσένα. Αντίθετα θα πρέπει να τον/την κάνεις να θέλει εσύ να γυρίσεις σε αυτόν/αυτήν.

Όσο για αυτό; Υπάρχει τρόπος. Αρκεί να είσαι έτοιμη/ος να τον ακολουθήσεις!”

Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει να γυρίσει πίσω ο/η πρώην σου διάβασε σήμερα το δωρεάν βιβλίο του Νίκου Ανδρέου και παρακολούθησε μέσω mail τα σημαντικά μαθήματα  που προσφέρει. Πολλές φορές η επανασύνδεση είναι ζήτημα 2-3 σωστών, απλών κινήσεων! κάνε την εγγραφή σου στο παρακάτω link

Κατέβασε εδώ το δωρεάν βιβλίο του Νίκου Ανδρέου

 

Βήμα 1ο Δώσε χώρο στον εαυτό σου και σε αυτόν/ην

Τα λάθος που κάνει περίπου το 80% των ανθρώπων που θέλουν τον/την πρώην τους πίσω είναι ακριβώς το γεγονός ότι πιστεύουν στο γεγονός ότι η επιμονή είναι αυτή που θα φέρει τελικά το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Τα στατιστικά ωστόσο δείχνουν ότι κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν ισχύει αλλά αντίθετα σε πολλές περιπτώσεις έχει αντίθετο αποτέλεσμα.

Η επικοινωνία στην πρώιμη φάση του χωρισμού δείχνει πόσο απεγνωσμένα εξαρτημένη/ος είσαι με τον/την πρώην σου.

Οι ειδικοί στο θέμα των σχέσεων συμφωνούν απόλυτα σε αυτό: το να φαίνεσαι απελπισμένη/ος κάθε άλλο παρά ελκυστική/ο σε κάνει. Αυτό το οποίο προτείνουν είναι να αφήσεις κάποιο διάστημα να περάσει χωρίς να έρθεις σε επαφή μαζί του/της. Πόσο είναι αυτό το διάστημα; Περίπου ένας μήνας.

Βήμα 2ο Πιάσε το θετικό νόημα της ζωής

Στο βήμα αυτό θα περιγράψουμε το γενικότερο πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθείς στο διάστημα ανάμεσα στο χωρισμό και την προσπάθεια επικοινωνίας με τον/την πρώην σου.

Το στάδιο της μη επικοινωνίας στο οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω έχει τρεις βασικούς στόχους:

Α. Δίνεις το χρόνο στον πρώην σου να ξεπεράσει τα αρνητικά συναισθήματα που τον οδήγησαν στο χωρισμό.

Β. Δίνεις χρόνο στον εαυτό σου να δει τι έφταιξε και οδηγηθήκατε στο χωρισμό αλλά και αν πραγματικά η προσπάθεια επανασύνδεσης αξίζει. Σε τελική ανάλυση θέλεις πραγματικά να τον/την κάνεις να γυρίσει πίσω;

Γ. Δουλεύεις τον εαυτό σου με στόχο να γίνει πιο ελκυστικός και ενδιαφέρων.

Σε αυτό το σημείο θα σταθούμε λίγο παραπάνω στον τρίτο και τελευταίο στόχο:

Η τάση μίας μεγάλης μερίδας ανθρώπων μετά από ένα χωρισμό είναι να κλείνονται στον εαυτό τους παραμελώντας σε αρκετές περιπτώσεις την εμφάνισή τους, ενώ παράλληλα εμφανίζουν αυξημένη ροπή πως καταχρήσεις όπως το αλκοόλ και το κάπνισμα.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά όταν κανείς την βλέπει με το καθαρό μυαλό ενός τρίτου προσώπου είναι ένα από τα σημαντικότερα λάθη που μπορεί να κάνει κανείς στην προσπάθεια να ξανακερδίσει τον πρώην του καθώς βρίσκεται στον αντίποδα του βασικού στόχου, να γίνει δηλαδή ελκυστικός. Ναι η θλίψη είναι ένα από τα στάδια του χωρισμού που πιθανόν να πρέπει να περάσεις. Όσο ωστόσο πιο γρήγορα το ξεπεράσεις τόσο πιο γρήγορα θα μπεις στην τροχιά του να ξανακερδίσεις τον πρώην σου.

Πρέπει να διαβάσεις  "Θέλω να παντρευτώ όμως ο σύντροφος μου δεν με καλύπτει συναισθηματικά"

Τι πρέπει να κάνεις για να θέλει να γυρίσει πίσω;

Α. Βελτίωσε την εμφάνισή σου

Β. Βελτίωσε την προσωπικότητά σου

Πως μπορείς να γίνει αυτό;

Στην πρώτη περίπτωση είναι αρκετά απλό. Είναι κάτι που εύκολα μπορείς να το σκεφτείς και εσύ. Ένα καινούργιο κούρεμα θα σε κάνει να νιώσεις άμεσα μία πνοή ανανέωσης. Το ίδιο και τα καινούργια ρούχα(σημ. σε ορισμένες περιπτώσεις το shopping therapy μπορεί να κάνει θαύματα). Παράλληλα η ενασχόληση με τη γυμναστική μπορεί να σου χαρίσει σώμα σε βελτιωμένη έκδοση όντας ταυτόχρονα το ιδανικό φάρμακο για την πεσμένη σου διάθεση.

Στη δεύτερη περίπτωση τα πράγματα μπορεί να είναι λίγο πιο σύνθετα καθώς εδώ υπάρχει η πρόκληση της πνευματικής βελτίωσης καθώς μπορεί η εξωτερική εμφάνιση να είναι η πρώτη εικόνα ωστόσο είναι η προσωπικότητα και η αυτοπεποίθηση με την οποία προβάλλεις τον εαυτό σου τα στοιχεία εκείνα που σε κάνουν να δείχνεις ελκυστική. Το στάδιο αυτό μπορεί να χωριστεί σε δύο κατευθύνσεις οι οποίες ωστόσο δεν είναι εντελώς ανεξάρτητες μεταξύ τους και αφορούν στις εσωτερικές διεργασίες αυτοβελτίωσης και τα ενδιαφέροντα που έχεις.

Διάβασε βιβλία για το πως να βελτιώσεις τον εαυτό σου, βγες έξω και γνώρισε καινούργιους ανθρώπους, ξεκίνα μία καινούργια δραστηριότητα. Προσπάθησε να απολαμβάνεις τη ζωή σου. Όταν θα το πετύχεις τότε μόνο είσαι έτοιμος/η να επικοινωνήσεις με τον πρώην σου στην περίπτωση που αυτό είναι αυτό που επιθυμείς.

Βήμα 3ο Επικοινωνία

Το θέμα της επικοινωνίας μετά από την περίοδο της μη επαφής είναι ένα σημείο στη διαδικασία της επανασύνδεσης που χρειάζεται προσεκτικό χειρισμό. Είναι βασικό στη διαδικασία της πρώτης προσέγγισης να αφήσεις να φανούν κάποιες θετικές αλλαγές στη ζωή σου. Έτσι αόριστα μηνύματα του τύπου, γειά σου, τι κάνεις ή είσαι καλά είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αντιπαραγωγικά.

Δεδομένου ότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και εσύ γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καθένα τον/την πρώην σου η αντιγραφή ενός στυλιζαρισμένου μηνύματος δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις καλή ιδέα.

Οι κανόνες ωστόσο που ισχύουν είναι οι παρακάτω.

  • Το μήνυμα να έχει φιλική και θετική διάθεση
  • Να φαίνεται ότι έχεις ξεπεράσει τον χωρισμό
  • Να είναι διακριτικό και να έχει χιούμορ

Η Ιστορία της Ελισσάβετ και του Μιχάλη: Μια επιτυχημένη ιστορία επανασύνδεσης

Η Ελισσάβετ και ο Μιχάλης ήταν μαζί για περίπου δύο χρόνια όταν ο Μιχάλης αποφάσισε να δώσει τέλος στη σχέση τους. Η πρώτη αντίδραση της Ελισσάβετ στην απόφαση αυτή ήταν να τον παρακαλέσει να το ξανασκεφτεί. Δύο χρόνια ήταν μαζί, θα κατάφερναν να λύσουν τα προβλήματα που είχαν.

Στο διάστημα που ακολούθησε είχε προσπαθήσει να τον πάρει αρκετές φορές τηλέφωνο. Μετά από κάποιο σημείο ωστόσο ο Μιχάλης σταμάτησε να το σηκώνει. Την περίοδο εκείνη ήρθε να την επισκεφτεί μία παλιά της συμφοιτήτρια. Έμενε στη Θεσσαλονίκη αλλά ερχόταν αρκετά συχνά στην Αθήνα για δουλειές οπότε και έπαιρνε τηλέφωνο την Ελισσάβετ για να βρεθούνε.

Βλέποντάς την σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση της μίλησε για το διάστημα του ενός μήνα που θα έπρεπε να αποφύγει την επικοινωνία με τον πρώην της και για το τι θα έπρεπε να κάνει μέσα σε αυτό.

Πέρασαν δύο μήνες πριν η Ελισσάβετ επιχειρήσει να επικοινωνήσει με το Μιχάλη. Δύο μήνες μέσα στους οποίους έχασε τρία κιλά και ανανέωσε το στυλ της μετά από δύο επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα ξεκίνησε μαθήματα φωτογραφίας μέσα από τα οποία βγήκε ραντεβού με τον Γιώργο με τον οποίο ήταν στο ίδιο τμήμα.

Η αφορμή για να επικοινωνήσει με το Μιχάλη δόθηκε μέσα από ένα ταξίδι με φίλους στο Ναύπλιο.

«Καλησπέρα, έχω έρθει για σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο με φίλους. Θυμάσαι μήπως το όνομα της ταβέρνας που είχαμε φάει;»

Το τηλέφωνο που ακολούθησε ήταν έκπληξη ωστόσο η Ελισσάβετ περνούσε αρκετά καλά το τελευταίο διάστημα κι έτσι ήταν ο χαλαρός εύθυμος εαυτός της. Το δεύτερο τηλεφώνημα ήρθε μέσα στην επόμενη εβδομάδα στο οποίο της πρότεινε να πάνε για καφέ. Η Ελισσάβετ του είπε ότι είχε κανονίσει για εκείνη την ημέρα αλλά ήταν ελεύθερη την επόμενη.

Στη συνάντηση αυτή δεν αναφέρθηκε τίποτα για την σχέση ή το χωρισμό τους. Ήταν ωστόσο η αφετηρία της επανασύνδεσης. Μίας επανασύνδεσης που τους φέρνει μαζί μέχρι σήμερα ένα περίπου χρόνο μετά το χωρισμό.

διάβασε το άρθρο: Μια Αληθινή ιστορία επανασύνδεσης

διάβασε το άρθρο: Είναι εφικτή η επανασύνδεση μετά από χρόνια; 

Η Ελισάβετ και ο Μιχάλης τα κατάφεραν. Ξεπέρασαν τα προβλήματα και ο χωρισμός λειτούργησε ως επανεκκίνηση της σχέσης τους.

Η Ελισσάβετ μας είπε:

Νίκο μου, δεν ξέρω πως μπορώ να σε ευχαριστήσω. Ήμουν διστακτική όταν ξεκίνησα να εφαρμόζω την μέθοδο. Δεν πίστευα οτι θα τα καταφέρω! Αλλα τα κατάφερα! Συνέχισε να μας βοηθάς. Σε ευχαριστώ και πάλι!”

Μην χάνεις χρόνο.

Κατέβασε τώρα το δωρεάν βιβλίο του Νίκου Ανδρέου

Ο Νίκος Ανδρέου Μιλάει Στην Ελένη Μενεγάκη: